Haber

İstanbul için son dakika kuvvetli sağanak ve güneybatı rüzgar uyarısı!

Meteoroloji 1’inci Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada, son değerlendirmelere göre yarın sabah saatlerinden itibaren İstanbul’da yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi.

Açıklamada, yağış sırasında sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksama, yerel dolu, kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA’DAN UYARI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz, 19 Ocak 2024 Perşembe günü (yarın) sağanak yağış nedeniyle 1 ilde Turuncu Uyarı, 8 ilde ise Sarı Uyarı verdi. Turuncu Uyarı veren ilimiz: Balıkesir, Sarı Uyarı veren illerimiz: Edirne , Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Bursa, “Kocaeli, İstanbul ve Manisa. Yoğun yağış nedeniyle oluşabilecek sel, su baskını, heyelan gibi olumsuz olaylara karşı vatandaşlarımızın önlem alması büyük önem taşıyor. 112 Acil Çağrı Merkezimiz 7 gün 24 saat görev başında olacaktır. Allah vatanımızı ve milletimizi her türlü afetlerden korusun.”Bir açıklama yaptı.

VALİLİKTEN UYARI

İstanbul Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yarın beklenen kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Paylaşımda ayrıca Meteoroloji’nin “İstanbul’da yerel olmak üzere kuvvetli sağanak yağış bekleniyor” başlıklı uyarı metnine de yer verildi.

AKOM’DAN LODOS UYARISI

AKOM’dan yapılan açıklamaya göre İstanbul, 11 derece civarındaki sıcaklığın ardından güne parçalı bulutlu bir gökyüzüyle başladı.

Rüzgârın öğle saatlerinden itibaren güneybatı (güneybatı) yönünden şiddetini artırarak, saat 21.00’den itibaren kısa süreli aralarla saatte 40 ila 80 kilometre hıza ulaşacak şekilde fırtına şeklinde etkili olacağı iddia ediliyor. akşam.

10 İL İÇİN SARI KOD UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) bugün 10 il için sarı kodlu fırtına uyarısı yaptı.

Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ ve Yalova için yapılan uyarıda, beklenen çatı uçması, ağaç ve direk düşmesi gibi olası aksiliklere karşı dikkatli olunması ve önlem alınması gerektiği belirtildi. Soba ve baca gazlarından ve ulaşım aksaklıklarından dolayı zehirlenme riski. belirtildi.

MGM’nin 7 günlük hava tahmin raporuna göre, hafta sonundan itibaren batı kesimlerden başlamak üzere ülke genelinde sıcaklıkların 6 ila 10 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği belirtildi.

BUGÜN HAVA NASIL?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinde (Sakarya ve Bilecik hariç), Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Adıyaman ve Bolu, Ankara’nın kuzey kesimleri ve çok bulutlu. Çankırı’nın batı kesimleri yağışlı ve yağışlı. Havanın yağışlı olacağı iddia ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzey, orta ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz Bölgesi’nin iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Genel olarak güneyden, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzey yönlerden, yer yer orta kuvvette, Marmara Bölgesi ve Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden esmesi bekleniyor. fırtına (50-80 km/saat).

Rüzgârın Marmara Bölgesi ve Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, bazen fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi beklendiğinden olası aksiliklere karşı dikkatli olmak ve önlem almak gerekiyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU
MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra bölgede batı kesimlerden itibaren (Sakarya ve Bilecik hariç) aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah bölge genelinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Rüzgârın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, bazen fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

EDİRNE °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı

İSTANBUL °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı

KIRKLARELİ °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı

KOCAELİ °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kıyı kesimlerde aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Rüzgârın kıyılar boyunca güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, bazen fırtınalı (50-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı

MANİSA °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu

AKDENİZ

Çok bulutlu, Batı Akdeniz kıyıları ve Doğu Akdeniz’in aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

ADANA °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 18°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlar

HATAY °C, 12°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlar

ISPARTA °C, 10°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinde güney ilçeleri sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam Ankara’nın kuzey kesimleri ile Çankırı’nın batı kesimlerinin sağanak ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

ANKARA °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam kuzeyi sağanak ve sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu

KONYA °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu

YOZGAT °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Bolu çevrelerinin sağanak ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

BOLU °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam aralıklı sağanak yağışlı

DÜZCE °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu

KASTAMONU °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu

ZONGULDAK °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu

ORTA VE DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği iddia ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz Bölgesi’nin iç kesimlerinde çığ tehlikesi yaşanıyor.

AMASYA °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu

SAMSUN °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu

TOKAT °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzeyi ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

ERZURUM °C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu

KARS °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu

MALATYA °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu

Van °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu gece Adıyaman çevrelerinin sağanak ve yağmurlu geçeceği iddia ediliyor. Bölgenin kuzeyi ve doğusunda pus ve yer yer sis bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu

GAZİANTEP °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu

SİİRT °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu

ŞANLIURFA °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu