Haber

Destici’den Erdoğan-Özel yorumu: Memleketimiz adına hayırlıdır

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel görüşmesine ilişkin, “Bu olumlu bir havadır, dünkü görüşmede her ne kadar birileri sağından solundan çekiştirmeler yapıp, bir bulanıklık oluşturmaya çalışsalar da CHP ve AK Parti tarafından yapılan açıklamalar, görüşmenin olumlu geçtiği şeklinde kamuoyuna yansıtılmıştır” dedi.

Destici, BBP’nin yerel seçimlerde kazandığı, kendi memleketi de olan Eskişehir’in Günyüzü ilçe belediyesine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Önemli bir kısmının tarım ve hayvancılıkla uğraştığı ilçenin aciliyet gerektiren taleplerinin olduğunu, bunları geciktirmeyerek, kimseyi mağdur etmeden gerçekleştireceklerini ifade eden Destici, şöyle konuştu:

“Biz, BBP olarak milletimize ilkeli, şeffaf ve temiz bir belediyecilik vadettik. Biz kurulduğu günden beri sözünün arkasında olan bir siyaset anlayışı takip ettik. Hem şehit liderimiz merhum Muhsin Yazıcıoğlu döneminde hem şahsımın döneminde bu ilkelerden vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. İlçemizde de aynı şekilde, ilkeli belediyecilik anlayışımızla hareket edeceğiz. Şeffaf olacağız, vatandaşlarımız, hemşehrilerimiz, belediyemizin nasıl çalıştığını görecekler.”

‘GÖRÜŞMEYİ OLUMLU BULUYORUM’

Ziyaretinin ardından, dün gerçekleşen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özel görüşmesine ilişkin konuşan Destici şunları kaydetti:

“Bizi umutlandıran, seçimden sonraki tavır olmuştur. Bu olumlu bir havadır, dünkü görüşmede her ne kadar birileri sağından solundan çekiştirmeler yapıp, bir bulanıklık oluşturmaya çalışsalar da CHP ve AK Parti tarafından yapılan açıklamalar görüşmenin olumlu geçtiği şeklinde kamuoyuna yansıtılmıştır. Kazandıkları belediyelerin başarısından sonra hemen bir erken seçim dememeleri, seçimin zamanında yapılmasıyla ilgili bir tavır ortaya koymaları, en azından şimdilik Anayasa çalışmaları ile ilgili Meclis Başkanımızla görüşmeleri, diyaloğa açık bir tavır sürdürmektedirler, bu da ülkemiz, milletimiz, memleketimiz adına hayırlıdır.”

Partilerin, siyasi kimliklerin farklı olabileceğini ama herkesin bu ülkenin çocukları olduğunu ifade eden Destici, “Bu devletin vatandaşlarıyız, devlet bizim ülke bizim, millet bizim önceliğimiz, devlet, ülke ve millet olmalıdır. Şu anda CHP’nin yeni yönetimi de bugünlük bu tavrını sürdürmektedir. Yarın ne olur onu bilemeyiz, yarın Anayasa gündeme geldiğinde, kim ne istediğini açıkladığında elbette farklı görüşler ortaya çıkacaktır. Ama bugünlük tavrı, görüşmeyi de olumlu buluyorum. CHP inşallah önümüzdeki günlerde bu terör uzantılarıyla da arasına mesafe koyarsa o zaman aliyyülala olur” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu