Haber

Afet bölgesindeki öğrencilere 30 bin burs müjdesi

ANKARA (İGFA) – Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, A Haber canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı. Bursluluk sınavı kapsamında deprem illerindeki öğrenciler için ek 30 bin kontenjan ayırdıklarını paylaşan Özer, toplam burs kontenjanını 100 bine çıkardıklarını paylaştı.

Bakan Özer, OHAL kapsamında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca depremin olduğu illerde anne ve babası hayatını kaybeden tüm öğrencilere verilen 863 liralık burs imkânının devam ettiğini hatırlatarak, şunları kaydetti: yeni bir haber paylaşmak istedi.

“İlk ve orta öğretim kurumlarında burslu sınavımızı 3 Eylül 2023 tarihinde yapacağız. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bu burslu sınav için verdiği kontenjan her yıl 70 bin civarındaydı. Geçen gün Sayın Bakanımızla görüştük ve 70 bin olan bu sayıyı 100 bine çıkardık Kalan 30 bin kapasite sadece deprem bölgesinde yani ek 30 bin burs kapasitesini ilk kez deprem bölgesinde öğrencilerimiz için kullanacağız. sadece anne ve babasını veya velisini kaybetmiş çocuklarımızın değil, bu bursa ihtiyaç duyan tüm başarılı öğrencilerimizin de bu burstan mümkün olduğunca faydalanması için çaba gösterilmesi 3 Eylül 2023 tarihinde burs sınavı yapılacaktır. Başvurular 29 Mayıs – 16 Haziran ortasında yapılacak.Hazırlık sınıfları da dahil olmak üzere ortaokul ve lise öğrencilerinin bursluluk sınavına girme hakkı var.LGS’de olduğu gibi sadece 1.dönemden öğrencilerimizi alacağız. burs sınavında konular.”

Bakan Özer, öğretmen atamalarıyla ilgili olarak, “Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde son 20 yılda her yıl çok sayıda öğretmen ataması yapıldı. 2000 yılında 500 bin öğretmen varken şu anda 1 milyon 250’ye ulaşan bir eğitim sistemimiz var. Son zamanlarda Cumhurbaşkanımızın onuru ile 45 bin öğretmen atadık.” değerlendirmesini yaptı.

koseajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu